Making of Outload: Opettajan aatteita

outload17_logo_300dip_must

Päätin kehitellä tänne lanien verkkosivuille jotain uutta. Jatkossa kirjoittelen Making Of -tyylistä blogiosiota, jossa kerron kokemuksiani opiskelijoiden laniryhmän ohjaavana opettajana. Tilanne on tätä kirjoittaessa siis se, että ollaan saatu jo laneja järjestävä ryhmä kasaan sekä pidetty ensimmäinen ohjaustuntikin. Ensimmäistä kertaa sain järjestäjiin mukaan myös merkonomeja. Merkonomit tuovat oman osaamisensa jatkossa mm markkinointiin, myyntiin ja kanttiinitoimintaan. Datanomit taas voivat keskittyä niihin omiin osaamisaluesiinsa eli lanien infran suunnitteluun sekä turnaustoimintaan.

Jos kuitenkin palataan ajassa 1,5 viikkoa taaksepäin, eli lanien alkuinfoon. Pidin ensimmäistä kertaa alkuinfon, jossa kerroin isolle oppilasryhmälle mitkä ovat lanit ja niiden järjestämisessä tarvittavat voimavarat ja roolit. Erityisesti halusin tehdä jo tässä vaiheessa selväksi, miten roolitukset menevät järjestäessä laneja. Näitä oli mm:

  • Comporyhmä joka päättää turnauspelit ja järjestää turnaukset
  • Kanttiiniryhmä joka pyörittää kanttiinin
  • Infraryhmä joka rakentaa paikan sähköt ja lähiverkon
  • Myynti ja markkinointiryhmä joka hankkii yhteistyökumppaneita ja tekee markkinointia
  • Mediaryhmä joka tuottaa tapahtuman median, mm verkkosivujen ja sosiaalisen median sisällöntuotannon

Infon lopuksi jakelin Drivessä läsnäolleille hakemuslomakkeen, jossa pääsi hakemaan erilliseen järjestäjäryhmään. Tässä vaiheessa ajattelin, että saan ryhmääni ehkä 10 hakemusta. Ennakko-odotukseni kuitenkin saivat kyytiä kun 30 oppilasta 40 oppilaasta halusi laniryhmään. Kun visioni oli aikaisemmin, että tehokas järjestäjäryhmä on vahvuudeltaan 10-12 oppilasta, piti siis ryhtyä tekemään lisähaastatteluja ja valintoja hakemusten kesken. Lopulta päädyin 15 oppilaan ryhmän valintaan. Valinnassa painotin sellaisia oppilaita, joilla on aikasempaa lanikokemusta, useampi eri ryhmärooli valittuna sekä osoittaa selvää kiinnostusta lanien järjestämisessä.

Kun ryhmä oli valittu, oli aika pitää ensimmäinen ohjaustunti. Tämä oli kuluvalla viikolla. Kun katsoin luokassa tätä valittua porukkaa, jäi semmoinen ensivaikutelma että nyt on kova jengi kasassa. Ja on edelleen. Seuraavaksi laniryhmä jatkaa yhteistyökumppanipakettien valmistelua ja starttailee mediatuotantoa. Laneja kauppiksella on järjestetty nyt 3 vuotta. Tulevasta vuodesta (2017) taitaa tulla kaikkien aikojen kovin vuosi.

Mikko Kalijärvi
ohjaava opettaja
mikko.kalijarvi@jamin.fi

One Response to “Making of Outload: Opettajan aatteita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *