LANIT
Lähiverkkotapahtuma (lan party, lanit, lan-tapahtuma), on tapahtuma, jossa ihmiset kokoontuvat yhteen tilaan harrastamaan omien tietokoneidensa kanssa. Osallistujamäärät lan-tapahtumissa vaihtelevat muutamista kymmenistä jopa tuhansiin. Tapahtumassa tietokoneet ovat liitetty toisiinsa lähiverkon avulla. Osallistujat voivat itse päättää mitä laneissa tekevät. Osa osallistujista ottaa osaa peliturnauksiin ja osa pelaa vain suosikkipelejään muiden kanssa.

OUTLOAD?
OUTLOAD -laneja on järjestetty vuodesta 2014 JAMIn Alajärven toimipisteen liikuntasalissa. Tapahtuman järjestävät Järviseudun ammatti-instituutin datanomi- ja merkonomiopiskelijat. Tapahtumassa on noin 180 -konepaikkaa. Myös vieraileminen yleisörannekkeella on mahdollista tapahtumassa päivisin. Yleisörannekkeella voi tutustua tapahtumaan ja osallistua tiettyihin turnauksiin ja oheisohjelmiin.

IKÄRAJAT
Tapahtuman suositusikäraja on 13 vuotta. Alle tämän iän suosittelememme osallistumaan tapahtumaan vanhempiensa kanssa. Useampana vuonna tapahtumaamme on osallistunut lapsi-vanhempi kombo – vierekkäisillä konepaikoilla istuen.

TURVALLISUUS
Tapahtumassa on ympärivuorokautinen järjestyksenvalvonta. Paikalla on myös oppilaitoksen henkilökuntaa. Tapahtuma on päihteetön.

YÖPYMINEN
Yöpymistä varten on varattu erilliset luokkatilat. Makuupatja, tyyny ja makuupussi kannattaa ottaa mukaan.

RUOKA JA JUOMA
JAMIsta on lyhyt keskustan ruokapalveluihin. Mukaan kannattaa myös ottaa eväitä. Lanittajien käytössä on mikroja ja jääkaappeja. Moni nauttii laneilla kofeiinipitoisia juomia (energiajuomat, kahvi jne), suosittelemme keskustelemaan kotona ennen laneja kyseisten juomien sopivasta määrästä alaikäisten kohdalla.

OTA YHTEYTTÄ
Ilmenikö kysyttävää? Ota yhteyttä valvovaan opettajaan; Mikko Kalijärvi, 050 37 17 349.